Onlangs hebben wij voor een trotse eigenaar van een nieuw gebouwd huis een gevelsteen in opdracht gemaakt. Het huis is een eigen ontwerp van de eigenaar en de architect.
De wens was om in de gevel een traditionele gevel te plaatsen, maar die wel de moderne stijl van het ontwerp vertegenwoordigt. De familienaam is Vink en vandaar dat de gevelsteen de beeltenis én de naam van Vink moest bevatten en dan het liefst in de strakke stijl van Berlage.
Het project begon met een foto van een abstracte Vink die ik als een lijncontour tekening digitaliseerde. Deze tekening heb ik delen opgesplitst die elk stuk voor stuk in 3D CAD software 'opgeblazen' worden.
De losse onderdelen en de tekst werden zo onderdeel van het geheel wat een mooi moderne gevelsteen is geworden op een manier die in Nederland volgens ons nog nooit is toegepast.
Na het renderen van het 3D ontwerp komt het frezen van de gevelsteen in hardschuim. Dit schuim heeft in tegenstelling tot Zandsteen, Mergelsteen of Bentheimer zandsteen dat het nooit aangetast zal worden door zure regen of andere vervuiling in de lucht waardoor de detaillering slijt en dus afvlakt. Na het frezen worden de zelfde technieken gebruikt als bij een traditionele gevelsteen: gronden, schilderen en eventueel vergulden.
Hierbij komt het ontwerp van de gevelsteen echt tot leven, alle accenten alle 3D details waar vooraf aan gewerkt is komen nu tot hun recht.
Na de productie heeft de klant het werk opgehaald en zelf eenvoudig in de opengehouden nis van de gevel gemonteerd.
Hieronder een aantal foto's van het resultaat, mocht u ook geïnteresseerd zijn in een gevelsteen voor uw huis druk dan op deze link.

3d CAD ontwerp gevelsteen

3d Rendering ISO view

Gronden gevelsteen

Gevelsteen

Moderne Gevelsteen

Gevelsteen Vink

3D Gevelsteen

Gevelsteen Huis

Modern gevelsteen huis