Wat is een prismatische letter?
Een prismatische letter is een driedimensionale, klassiek gevormde letter, die we voornamelijk terugzien in de Griekse Oudheid, de Romeinse architectuur en de Renaissance arcitectuur. Het maken van prismatische letters was (door het uithakken) erg arbeidsintensief en daarom kostbaar. Vanwege de hoge kosten werden prismatische letters vaak in platte lettervormen gekopieerd, waarbij met schaduwwerking de illusie van 3D letters gecreëerd werd.

Zo maken wij prismatische letters.
Het is nu mogelijk om prismatische letters te bestellen: Bij Dekoratie Studio Ferry Winkler zijn wij de enige in Nederland die voor u prismatische letters op maat kunnen maken!
U kunt zelf de hoek van de prismatische letters bepalen (60, 90, 10, 110 of 120 graden). En u kunt zelf de hoogte, het lettertype en de diepte / dikte van de letters bepalen.

Afwerking met metal coatings.
U kunt zelf kiezen hoe wij de prismatische letters voor u afwerken. Dat kan bijvoorbeeld met onze eigen ontwikkelde huismerk metal coatings (voorzien van een echte metaalpatina), waardoor uw prismatische letters lijken op écht:
- brons
- nikkel-zilver
- koper (verschillende tinten)
- bladgoud
- bladmetaal
Dat kon voorheen alleen maar bij gebeeldhouwde letters en dat was vrij kostbaar (áls het überhaupt al mogelijk was ze te bestellen). De laatste keer dat dit mogelijk was, was tot net voor WOII. Sindsdien werden prismatische letters nauwelijks tot niet gemaakt. Vanzelfsprekend kunnen wij uw prismatische letters ook ‘gewoon’ in verschillende kleuren schilderen. Kortom, écht alles mogelijk in 3D. Het is ongeëvenaard!

Ja, ik wil graag prismatische letters bestellen