Ferry Winkler is onder de noemer Schitterend gespecialiseerd in het vergulden van glas. Verguld glas bestaat al sinds de oudheid en werd ook in Nederland veelvuldig toegepast.
Het vergulden van glas word toegepast als winkelruit reclame, restaurant reclame, bedrijfsreclame en diverse andere toepassingen. Het vergulden van het glas gebeurd met kleine blaadjes bladgoud. Deze worden hetzij met een lijm op basis van olie of water aan de achterzijde aangebracht op het glas. Met olie krijgt het bladgoud een matte uitstraling en met water krijgt het een super hoogglans waarbij het glas er uit komt te zien als een gouden spiegel. Combinaties zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een tekst of logo kan de letter zelf mat verguld worden met een hoogglans buitenlijn. Deze twee kunnen ook qua kleur verschillend zijn door de binnenzijde bijvoorbeeld mat te vergulden met het lichtkleurige 18 karaat bladgoud en de buitenlijn hoogglans te vergulden met 23,75 karaat bladgoud. Het effect van Verguld glas komt altijd beter tot zijn recht als het goud omgeven wordt met een zwarte buitenlijn, waardoor het echt uit het glas springt!
Al met al een zeer mooie techniek die alleen nog door slechts een handvol experts in de wereld perfect beheerst word. Hieronder enkele voorbeelden van verguld glas die wij hebben aangebracht.

bladgoud-gevel-reclame

bladgoud-glas

achter-glas-vergulden-amsterdam

achter-glas-vergulden

bladgoud-achter-glas

bladgoud-glas

frites-atelier-bladgoud-glas-vergulden

glas-vergulden-bladgoud

glas-vergulden

glasvergulden-erik-winkler

glasvergulden-hertog-jan

glasvergulden

kunstwerk-verguld-glas

nog-te-restaureren-glas-vergulden-bladgoud

trouw-cadeau

van-wonderen-frieten-verguld-glas-bladgoud

verguld-glas/verguld-glas-amsterdam-vergulden-bladgoud

vergulden-verzilveren